Onderstaande verhalen zijn geschreven door patiënten, die behandeld zijn in Medisch Centrum Hirudo, met de bedoeling hun ervaring met u te delen. Misschien kunt u zich in één van deze verhalen herkennen.

Verhalen van onze patiënten.

Osteoporose, Zaandam, november 2007.

Tijdens het klussen bij mijn zoon kreeg ik plotseling erg veel pijn. Door de huisarts naar de Heel gestuurd! Acht maanden ellende!! Veel medicijnen, dachten een longembolie, gelukkig niet. Maar WAT dan? Op verschillende plaatsen kleine herniatjes geconstateerd. De pijn bleef, doorgestuurd naar de VU Amsterdam. Na uitgebreid onderzoek: ingezakte rugwervels. De pijn bleef. Kon niet meer werken. We hebben een eigen zaak, cafe koffiehuis dat was erg moeilijk. Stoppen betekende wat je jaren hebt opgebouwd, verkopen -familiebedrijf. Mijn zoon werkte in de horeca en wilde gelukkig helpen + bedrijf voort te zetten! Nog meer onderzoeken toen werd gezegd U heeft osteoporose.

Wervels kunnen worden vastgezet, maar bij mij kan dat niet mijn botten waren niet sterk genoeg. Slikte Morfinepillen tegen de pijn en nog veel meer medicijnen. Opgegeven moment slikte ik wel boorden pillen waarvan veel last van bijwerkingen, maar ja je moet wat. Mijn zwager Tom ging bloedzuigertherapie proberen en zei, misschien is het wat voor jouw. Baat het niet schaadt het niet! We hebben een afspraak gemaakt en het hele gebeuren verteld!

Dr. A.Guiliazova heeft me onderzocht en zei tegen mij dat ik mij een stuk beter kon gaan voelen na ong. 25 а 30 behandelingen dat was natuurlijk heel interessant. Wel een beetje eng idee, dat die wormen zich vastzuigen aan je lijf. Maar dat went snel. Het is geheel pijnloos alleen een beetje prikkelend gevoel. Gemiddeld iedere week 13 tot 15 beestjes, die mijn bloed gingen zuiveren en zorgen voor betere doorbloeding wel een zeldzame ervaring. Na een paar weken voelde ik mij al een stuk beter wat een geluk!!! Na ongeveer 20 behandelingen weet het niet precies meer, mocht ik de morfine afbouwen en daarna de rest van de medicijnen. Nu ben ik ± 30 behandelingen later en slik geen medicijnen meer. Kan weer wandelen en weer redelijk normaal functioneren, zonder pijn! In de Vu zeiden ze dat ik maar moest leren leven met mijn kwaal en veel medicijnen slikken, elk 5 jaar terug voor controle en hopen dat er wat verbetering komt. Ik ben heel blij dat ik deze therapie heb ondergaan.

Iedereen, die veel pijn heeft of ziek is kan heel veel verlichting of zelfs beter worden door deze therapie. Het is een raar idee, maar het heeft mijn leven weer een stukkig prettiger gemaakt! Dit is een oude therapie, die totaal geen bijwerkingen heeft en heeft mijn leven voor een groot deel weer teruggeven!!!

C. Tichelaar