Onderstaande verhalen zijn geschreven door patiënten, die behandeld zijn in Medisch Centrum Hirudo, met de bedoeling hun ervaring met u te delen. Misschien kunt u zich in één van deze verhalen herkennen.

Verhalen van onze patiënten.

Sportblessures herstellen beter met bloedzuigertherapie.
september 2014.

Veel voorkomende sportblessures zijn spierscheuringen. Deze komen vooral voor bij sporters die ouder zijn dan 25 jaar. De elasticiteit van de spieren neemt af met het ouder worden minder en dan is er meer kans op een spierscheuring.

Bij verschillende takken van sport is het beeld anders:
• Bij voetballers komt de hamstring blessure (achterzijde van het bovenbeen) veel voor.
• Bij tennissers treedt de kuitspier scheuring regelmatig op.
• Bij Hardlopers kan zowel de hamstring als de kuitspierscheuring voorkomen.

Voor de actieve sporter is een spierblessure een ramp. Het betekent zeker zes weken niet sporten en veelal blijft er na herstel lidtekenweefsel over. Wat een pijnlijke plek blijft in de spier. Voor professionele sportbeoefenaars is het mogelijk nog erger.

Wordt de spierscheuring met de bloedzuiger therapie behandeld dan geneest de spierscheuring binnen afzienbare tijd en zonder lidtekenweefsel. Mijn persoonlijke ervaring is dat de spierscheuring in drie weken hersteld en de pijn is na de eerste behandeling al aanzienlijk minder.
Bloedzuigertherapie zorgt ook voor een sneller herstel bij ernstige enkelverzwikkingen, bijvoorbeeld als gevolg van een val.

Ware wonderen doet de bloedzuigertherapie bij ernstige huidbeschadigingen, die veel sneller genezen als de bloedzuigers hun helende stoffen in de wonden mogen spuiten.

Alle sporters die veel plezier beleven aan hun sport en eigenlijk een hekel hebben aan rust, zouden op de hoogte moeten zijn van de versnelde en bovenal betere genezing, middels de bloedzuigertherapie. Voor beroepsmatige sportbeoefenaars geldt dit mogelijk nog in sterkere mate.
Anneke Jelsma-de Jong / tennislerares/coach/drievoudig Nederlands Kampioen tennis 2014 in de leeftijdscategorie 65-70 jaar.