Onderstaande verhalen zijn geschreven door patiënten, die behandeld zijn in Medisch Centrum Hirudo, met de bedoeling hun ervaring met u te delen. Misschien kunt u zich in één van deze verhalen herkennen.

Verhalen van onze patiënten.

Hernia, rug- en hoofdpijn klachten, Poeldijk, februari 2010.

Spierpijn na het wandelen,ik had nooit gedacht dat het zo’n fijn gevoel kon geven. Wij, Debora en Aad van Bergenhenegouwen hebben veel gewandeld door Nederland, maar naarmate we ouder worden kwamen ook verschillende problemen met de gezondheid.

Bij mij was mijn rug al langer een probleem, eerst een hernia operatie toen ik achttien was en later een operatie aan de rug i.v.m. stenose, wat slijtage is door het harde werken en verkeerde belastingen van mijn rug.

In 2008 hoorde ik via een relatie van een arts die met bloedzuigers veel problemen kon oplossen, niet alleen voor mij maar ook voor Debora die veel last van erge hoofdpijnen had, zo erg dat ze soms dagen niet normaal kon functioneren. Deze relatie had veel baat de behandelingen en adviseerden mij om eens contact te zoeken met deze arts. Na enige aarzeling zijn we naar Zaandam gegaan en hebben wij dr.Guliazova ontmoet welke ons op een zeer geruststellende en met duidelijke aanwijzingen vertelde dat ze ons een zeer groot deel beter kon maken.

Bij Debora hadden de behandelingen na enige tijd tegen de hoofdpijn een zeer goed resultaat zodat ze weer normaal kan functioneren. Geloof mij als ik zeg dat ze al heel veel pillen en medicijnen had weggewerkt wat eigenlijk achteraf geen of weinig resultaat had opgeleverd. Bij mij duurde het langer eer er resultaat was, ik kon voor ik de behandeling begon niet langer als +/-30 seconde stil staan want dan kreeg ik zoveel pijn dat ik moest gaan zitten. Lopen kon ik +/- 100 meter dan moest ik gaan zitten,als ik zit en leg had ik gelukkig geen pijn maar normaal functioneren ging niet meer. Ik zou weer geopereerd moeten worden, maar ik had nu mijn twijfels en durfde het niet meer aan.

Je moet vertouwen hebben in de mannier van behandelen en dat had ik niet meer bij de reguliere behandelingen. In het begin waren er niet veel veranderingen wel zakte mijn bloeddruk door de behandelingen en het litteken van de vorige operatie slonk zienderogen. Dan gaan ook bij mij de behandelingen vruchten afwerpen, ik ben van nature ook een doorzetter dus geef niet snel op. Na verloop van +/- acht maanden zijn de resultaten zo dat ik weer normaal kan staan, normaal kan lopen en weer normaal kan functioneren. Natuurlijk moeten wij met de behandelingen nog een tijdje doorgaan, maar de resultaten geven vertrouwen voor onze toekomst.

We lopen weer op het strand en genieten van de natuur, we moeten natuurlijk ons wel ontzien maar we zijn op de goede weg.
Ik dank dr.Guliazova dan ook van harte dat ze voor ons de tijd heb genomen, en tijd dat steekt ze in de behandelingen want geen haastige afspraken geen snelle praat gewoon de tijd voor de patiлnten nemen en ze met respect behandelen. Wil ik een ieder die dit leest en twijfelt over zijn gezondheid adviseren probeer het, je word op waarde geschat bij deze dokter.

Hoogachtend,
Aad en Debora van Bergenhenegouwen.