Onderstaande verhalen zijn geschreven door patiënten, die behandeld zijn in Medisch Centrum Hirudo, met de bedoeling hun ervaring met u te delen. Misschien kunt u zich in één van deze verhalen herkennen.

Verhalen van onze patiënten.

Endometriose, Diemen, juni 2007.

Hoe bloedzuigers mijn leven hebben veranderd

Ik ben een vrouw van 36 jaar oud. 7 jaar geleden kreeg ik zeer pijnlijke menstruaties. Omdat ik jaren op de pil was (contraceptie pil), dacht ik dat de pijn moet daaraan liggen. Ik ben naar huisarts gegaan om advies daarover te krijgen. Ik kreeg te horen dat de pil juist voor mindere pijn zorgde, maar in mijn geval klopte het niet. Ik deed een onderzoek (inwendige echo) bij Gin en er schijnt een cyste te zijn op mijn rechte eierstok. In de medische wereld, was mijn “ziekte” genoemd “endometriose”. Ik heb op de internet en ook via mijn ginecologist meer informatie daarover achtergehaald. Het bleek een chronische ziekte te zijn.

Inmiddels was ik 2 keer geopereerd omdat de cyste(s) zijn terug gekomen op mijn organen (o.a. baarmoede en eierstokken). Ik kreeg zware hormonen (met veel testosteron) en die moest ik afgelopen jaren doorslikken om menstruatie te voorkomen. Ondanks die hormonen, had ik heel veel pijn. Op gegeven moment kon ik niet meer normaal functioneren – de pijn was niet meer te verdragen. Pijnstillers hadden mij niet meer geholpen. Ik kreeg regelmatig morfine van de doctor om pijn te verzachten. Die ellende met pijn duurde jaren en ik kreeg te horen van de dokters dat ik ermee moet leren leven omdat er geen medicijn bestaat tegen endometriose. Ik was er kapot van.

Toevallig, heb ik via kennissen gehoord over Hirudoterapie (behandeling met bloedzuigers). Ik had niets te verliezen,- dacht ik. Ik wist ook dat de traditionele medicinale behandeling geen hoop voor mij meer was. Ik heb een afspraak gemaakt met Aislou om met de bloedzuigerbehandeling te beginnen. Ik kreeg te horen van Aislou (na onderzoek) dat ik eigenlijk met hormonen moet te stoppen. Ik was een beetje verbaasd om dat te horen, ik was bang om weer zware voortdurende pijn te krijgen. Na de eerste 3 behandelingen met bloedzuigers, werd ik ongesteld en ik had maar lichte pijn die in normale omstandigheden bij de menstruatie hoort. Ik was geschokt en tegelijkertijd zeer tevreden. Ik naam daarna nog 4 behandelingen met bloedzuigers en mijn menstruatie was allemaal weer in orde (lichte pijn en elke 28 dagen -> dat is perfect). Sindsdien heb ik geen hormonen geslikt en alle pillen heb ik weggegooid. Ik was dol gelukkig dat de pijn niet meer zo zwaar was.

Ik maakte ook een afspraak met Gynaecologes bij VU ziekenhuis voor controle. Mijn Gin heeft inwendige echo gedaan en hij wist niet wat hij zag – er waren dus geen cystes en op de echo scheen alles perfect te zijn. Hoe kon dat? – vroeg hij mij. Ik heb hem verteld over mij behandeling met bloedzuigers. Hij was blij voor mij maar wist niet wat hij daarover moet zeggen. Hij vroeg of ik binnen volgende 4 maanden kan terug komen om het resultaat verder te beoordelen. Ik ging dus naar de afspraak weer na 4 maanden en tijdens de controle alles was nog steeds perfect. Toen wist ik dat die bloedzuigers hebben mij echt geholpen. Ik was zo blij en gelukkig.

Ik heb contact opgenomen met Endometriose Stichting om mijn ervaringen te delen, maar kreeg geen reactie. Ik stuurde ook e-mails naar Ginecologen (specialisten van endometriose) over mijn ervaring. Ik hoopte dat mijn verhaal andere vrouwen zal helpen, maar geen enkele ‘instantie’ vond het belangrijk om op mijn “ervaring met bloedzuigers” te reageren. Als ik soms hoor van andere kennissen of vrienden over hun fysieke klachten, vraag ik altijd: – heb je al bloedzuigers geprobeerd? Die vraag zal ik aan mensen blijven stellen om hun kans te geven voor genezing.

Ik wil van harte bedanken aan Aislou Guiliazova. Ze heeft de kwaliteit van leven aan mij terug gegeven. Dankzij haar kennis kan ik verder normaal functioneren en genieten van mijn gezondheid.

Aislou, – Bedankt