Onderstaande verhalen zijn geschreven door patiënten, die behandeld zijn in Medisch Centrum Hirudo, met de bedoeling hun ervaring met u te delen. Misschien kunt u zich in één van deze verhalen herkennen.

Verhalen van onze patiënten.

Hernia, Alphen aan den Rijn, januari 2007.

Mijn kennismaking met bloedzuigers

In mei 2003 werd ik getroffen door een hernia. Bewust gebruik ik het woord “getroffen”, omdat ik tot op heden herinnerd word aan mei 2003. Door de huisarts werd ik met spierverslappers en pijnstillers weggestuurd – ga maar lekker op vakantie. Mijn man en ik zijn met de caravan naar Noord Spanje gereden. Een groot drama werd dat, ik kon niet meer lopen en werd door mijn man met de auto naar de douche gereden.

Ondertussen ben ik bij een arts in Spanje langsgegaan, die alleen pijnstillende injecties kon geven (die niet helpen) en mijn eigen huisarts, die ik belde zei: blijf maar in Spanje hier kan ik toch niets voor je doen. Enfin, na 4 weken drama en terug in Nederland gelijk weer naar mijn huisarts en deze schrok. Binnen 1 week had hij een afspraak geregeld in het ziekenhuis bij de neuroloog.

Nu komt de opsomming van de behandelingen, die ik heb ondergaan in de periode juni 2003 tot en met januari 2006:
Mensendieck
Acupunctuur
Sikkenstherapie
Operatie
Manuele en fysiotherapie
Pijnbestrijding

Mijn vertrouwen in de gevestigde en alternatieve geneeskunde was nihil. Ik slikte nog steeds 8 pijnstillers per dag en was maar gestopt met werken omdat ik de halve nacht wakker lag van de pijn. De uitstralingspijnen in mijn linkerbeen en voet bleven aanhouden.

Van een golfvriend kreeg mijn man te horen over de behandeling met bloedzuigers door een Russische arts te Zaandam. Zij had al zeer goede resultaten geboekt. Mijn reactie op de positieve benadering van mijn man was er een van, luister eens even: ik heb nu al zoveel teleurstellingen moeten verwerken (allemaal goed bedoelde therapieen, die bij mij niet werkten), ik kan op dit moment niet nog een teleurstelling aan.

Na enig gedram van mijn man, heb ik dan toch – in februari 2006 – een afspraak gemaakt bij dokter A.Guiliazova en tot op de dag van vandaag heb ik er geen seconde spijt van gehad. Waar andere medici niettoe in staat waren, behaalde zij een overwinning. Van verschrikkelijk veel pijn en 8 pijnstillers per dag, leef ik nu zonder pijnstillers en de pijnen zijn nagenoeg weg. De wereld is weer voor mij opengegaan, ik kan weer leven.

Dank je wel Aislou Guiliazova, ik heb mijn leven weer teruggekregen.

Margreet Swart
3 januari 2007