Onderstaande verhalen zijn geschreven door patiënten, die behandeld zijn in Medisch Centrum Hirudo, met de bedoeling hun ervaring met u te delen. Misschien kunt u zich in één van deze verhalen herkennen.

Verhalen van onze patiënten.

Hernia, Alphen aan den Rijn, november 2007.

Mijn kleine wondervriendjes

Ik ben een vrouw van 56 jaar oud, vier jaar geleden kreeg ik een verschrikkelijke pijn in mijn onderrug. Ik ben hiervoor naar de huisarts gegaan en deze adviseerde me pijnstillers en fysiotherapie. Het werd echter slechter i.p.v. beter en mijn huisarts adviseerde me dan ook om maar eens naar het ziekenhuis te gaan. Hier werden foto’s gemaakt, gewone en nucleaire scans. Het bleken 3 hernia’s te zijn, S1, S2 en S4- en 5 lumbaal. Tevens werd mij gezegd dat ik artritis en artrose had, maar daar kon ik wel 80 mee worden. Fijn, maar wat te doen aan die pijn? Gewoon pijnstillers slikken mevrouw en ook de overgang zal hier wel mee te maken hebben. Toen ik aan de 9 Ibuprofen per dag zat, zag ik het even echt niet meer zitten.

Doordat wij paarden hebben las ik op een dag een artikel in een paardenblad over een Fries paard in Hamburg dat zijn stal niet meer uit kon komen vanwege artrose. Een Duitse dierenarts behandelde dit paard met bloedzuigers en na 1 behandeling kwam hij zijn box weer uit en na een aantal behandeling kom hij weer recreatief bereden worden. Er stond een adres en telefoonnummer bij en dus heb ik gebeld en gevraagd of het ook bij mensen werkte ? Het antwoord was positief en wel bij 98% werd mij verzekerd. De afstand was echter te groot om op een economische manier behandeld te worden en ze vroeg mij om eens op internet te kijken of er geen arts was die dichter bij woonde. Hier vond ik al gauw de naam van Dr. Guiliazova, Hirudo Therapie in Zaandam. Ik vond het echt wel doodeng, maar heb toch maar gebeld en mijn verhaal verteld. Twee dagen later kon ik al komen en had dus geen tijd om het nog enger te gaan vinden.

Na een uitgebreid onderzoek kon ik gelijk behandeld worden. Geweldig, ik kon zelf mijn sokken weer aantrekken en allerlei andere simpele dingen weer zonder hulp doen. Ook kon ik eindelijk weer eens een nacht doorslapen en het was eigenlijk helemaal niet eng of griezelig. Na een aantal behandelingen aan rug, vingers en nek kan ik bijna alles weer zonder pijn doen en gebruik en helemaal geen pillen meer. Kort geleden kreeg ik een galgeon, een bult op mijn rechter polsgewricht. De huisarts heeft dit eerst met een injectie proberen weg te halen, maar toen dit niet hielp moest het operatief gebeuren. Ik dacht dat kan altijd nog en heb het toen aan Dr. Guiliazova laten zien. Zij heeft het ook weer met bloedzuigers behandeld en na 4 behandelingen was het weg en het is nog steeds weg. Zelfs mijn longontsteking heb ik met mijn kleine vriendjes laten behandelen,omdat ik allergisch ben voor antibiotica, en ook dit heeft prima gewerkt.

Mijn ervaring is inmiddels als ik wat krijg bel ik eerst met Aislou en als zij er niets mee kan dan kan ik altijd nog naar de reguliere geneeskunde.

Een heel dankbare patiënt !

Ann de Vreeze