Onderstaande verhalen zijn geschreven door patiënten, die behandeld zijn in Medisch Centrum Hirudo, met de bedoeling hun ervaring met u te delen. Misschien kunt u zich in één van deze verhalen herkennen.

Verhalen van onze patiënten.

Vermoeidheid en pijn in mijn bovenbenen, Zaandam, april 2014.

In juli 2013 ben ik bij dr. Gilazowa terecht gekomen met klachten van vermoeidheid en pijn in mijn bovenbenen. De pijnklachten waren zodanig, dat ik niet ontspannen op een stoel of bank kon zitten en ‘s nachts wakker werd van een zeurende pijn.

Deze pijn beheerste zo langzamerhand mijn leven zodanig, dat ik dagelijks bezig was mijn aktiviteiten te plannen, waaronder het al dan niet rijden van mijn paarden. Buiten mijn routine, durfde ik nauwelijks meer iets te ondernemen, om vooral maar niet nog meer last te krijgen.

Tijdens het eerste consult werd niet alleen een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan, maar kwam ook medicijngebruik ter sprake. Sinds een jaar of vier gebruikte ik op advies van de huisarts plaspillen om mijn toen hoge bloeddruk te verlagen. Mijn huisarts gaf indertijd aan, dat ik dit soort medicijnen de rest van mijn leven zou moeten gebruiken, ondanks alle bijwerkingen die bloeddruk medicijnen kennen.

De eerste stap, die ik na bovenstaand onderzoek en in overleg met dr. Gilazowa heb genomen, is om te stoppen met deze medicijnen. Het resultaat was opmerkelijk: ik had veel meer energie, minder pijn en mijn bloeddruk was normaal.
Vervolgens zijn we met de bloedzuigers begonnen, van boven aan de romp, per keer langzamerhand naar beneden: de bovenbenen toe werkend. In een tiental sessies van juli tot november zijn mijn klachten geheel verdwenen en nog steeds niet teruggekeerd. Van een hoge bloeddruk is eveneens geen sprake meer geweest.

Ik kan dr. Gilazowa zeker aanraden, zij combineert de vakkundigheid van de reguliere geneeskunde met een geneeswijze, die hier in nederland niet bekend is, maar waarvan in het buitenland genoeg wetenschappelijk aantoonbare resultaten bekend zijn.