Onderstaande verhalen zijn geschreven door patiënten, die behandeld zijn in Medisch Centrum Hirudo, met de bedoeling hun ervaring met u te delen. Misschien kunt u zich in één van deze verhalen herkennen.

Verhalen van onze patiënten.

Tennisarm, Diemen, december 2005.

Insiders weten dat ik vanaf het begin van 2005 loop te “hannesen” met een tennisarm. Na enkele bezoeken aan de reguliere gezondheidsbezorgers werd dit er bepaald niet beter op…. Hoewel de heren doktoren mij er van overtuigden dat ik vooral moest doorgaan met tennissen, zij het dat ik mijn arm moest beschermen met de bekende “brace” om mijn rechteronderarm. En zo ging ik toch de tennisbaan op…. Vele TVDZ-ers weten dat ik na enkele korte partijtjes het meestal wel welletjes vond omdat de pijn niet meer te verdragen was en mijzelf derhalve met een pilsje als beloning op het terras nestelde.

Na de zomervakantie was de “tennisarm” zodanig pijnlijk dat ook mijn gehele schouder en rug aangedaan waren en wat verdomd veel leek op een “muisarm” of RSI. Pijnstillers boden ook geen soelaas meer. Ik had op het beroemde terras van TVDZ al enkele gesprekken gevoerd met TVDZ-leden die goede ervaringen op hadden gedaan met Hirudotherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van medicinale bloedzuigers.

Zodoende kwam ik terecht op de website: www.bloedzuigers.tk, waarop uitgelegd wordt hoe de behandeling werkt en waar ook een filmpje te zien is wat ook op de Nederlandse TV is getoond bij het programma Gezondheidsplein. Na lezing van wat op deze website stond, heb ik een afspraak gemaakt met Aislou Guiliazova, arts (voor diegene die het nog niet wisten: de vrouw van Fred Groen).

De behandeling bleek nagenoeg pijnloos, niet eng (wat de meeste mensen denken!) en vooral erg effectief. Niet alleen voor tennis- en muisarmen maar voor vele gezondheidsproblemen, zoals: rug, arm en beenpijnen, muisarm (RSI), tennisarm, hoofdpijn (ook migraine), hoge bloeddruk, trombose in aderen en slagaderen, spataderen, infarcten van hart en hersenen en de preventie van deze ziekten, syndroom Meniere, depressie, ontsteking aan de prostaat, bepaalde gynaecologische en onvruchtbaarheids problemen, gewrichtsontstekingen, artrose, cholesterol regulatie, verjonging van de huid etc..

Inmiddels ben ik nagenoeg van alle pijn af en kan deze Hirudotherapie dan ook van harte aanbevelen. Voor de mensen die op de centjes moeten letten: De meeste ziektekostenverzekeringen die ook alternatieve geneeswijzen hebben opgenomen in hun polis, dekken (deels) de kosten van deze therapie.

Dus wens ik met deze praktische tip alle TVDZ-ers een gezond 2006 !

ACE – Clubblad van TVDZ – december 2005 – Hans de Jong