Hans is een zeer gedreven sportman die op een dag wel 250 km op zijn fiets kon afleggen. Maar dan komt er een dag dat hij van zijn fiets af moet stappen, omdat hij zijn nek en rug niet kan omdraaien om te kijken wat voor verkeer er aankomt bij het afslaan.
Deze stijfheid zorgt ervoor dat Hans bijna heeft moeten stoppen met sporten. Daarnaast leed Hans aan een scala van andere aandoeningen zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Maar hij had ook last van duimartrose die zijn werk als poffertjesbakker onmogelijk maakte.
Dankzij een tip van zijn broer komt hij bij de praktijk Hirudotherapie terecht. Zoals Hans zelf zegt was dit een ‘enorme zegen’ en kan hij inmiddels ongestoord lange fietstochten maken, heerlijke poffertjes bakken en zelfs fysiek zware vakanties ondernemen!

Je bent 29 jaar, staat aan de top van de nationale paardensport, maar door een ongelukkige val kom je langdurig terecht in het medische circuit. Daar krijg je te horen, dat je er maar mee moet leren leven, waarmee het doodvonnis is getekend voor je sportcarrière.
‘Ik wilde en kon me er niet zomaar bij neerleggen dat ik vanaf mijn 29e de rest van mijn leven met deze enorme beperking, vreselijke pijn en daardoor enorme vermoeidheid verder zou moeten.’
Maar Nynke is niet het type om zich daar zomaar bij neer te leggen en vond haar lichamelijk herstel en daardoor sportief herstel bij de bloedzuigertherapie van Medisch Centrum Hirudo.

Jannig Veerman krijgt de diagnose spierreuma. Jannig moet het met prednison en pijnstillers doen, maar de pijn wordt alleen maar erger.
Ondertussen worden zelfs kleine dagelijkse bezigheden een uitdaging. Jannig doet haar verhaal en krijgt advies om bij Medisch Centrum Hirudotherapie aan te kloppen.
Daar krijgt ze de voorspelling dat haar verbetering 80 procent van een totaal herstel zal bedragen. Hier hoeft Jannig niet lang over na te denken en begint gelijk met de behandelingen. In januari 2011 durfde ze niet te dromen dat ze nog op vakantie zou gaan in februari, maar dankzij de behandeling ging ze wel op vakantie en liep in Italië door de bergen heen!

Beeldhouwster Jissy kon door reuma niet eens meer de knopen van haar broek zelf dicht doen, laat staan beelden maken. Nu kan ze dat wel weer en gaat ze zelfs op wandelvakantie in Mexico.

Uitzending van Fobiac, met Lauren Verster, waar ze kennismaakt met hirudotherapie, bij dokter Gilazowa.

Deze uitzending van Zembla gaat over hirudotherapie, door dokter Gilazowa.

Het team van het programma Groene Ket op een lokale Zaanse zender, bezoekt dokter Gilazowa en spreekt een paar patiënten, die behandeld worden.