Wat is hirudotherapie?

Hirudotherapie is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van medicinale bloedzuigers. Medicinale bloedzuigers zijn uitstekende minibiologische ‘farmaceutische fabriekjes’. Zij produceren natuurlijke biologisch actieve stoffen, die de gezondheidstoestand van het lichaam op een natuurlijke wijze verbeteren en in stand houden.

Wat doet de medicinale bloedzuiger?

Vandaag de dag kan de biochemische wetenschap op veel van deze vragen antwoord geven. De bloedzuiger is een geniaal voortbrengsel van de natuur. Het is wetenschappelijk bewezen dat de medicinale bloedzuiger minstens honderd biologisch actieve stoffen produceert o.a. hirudine, chemotripsine, destabilase.

Medicinale bloedzuigers zijn uitstekende minibiologische ‘farmaceutische fabriekjes’. Tijdens een behandeling krijgt een patiënt biologisch actieve stoffen van deze levende naalden. De bloedzuiger spuit enerzijds zijn speeksel met biologisch actieve stoffen in het bloed van de patiënt en zuigt anderzijds het bloed van een patiënt op. Zo’n behandeling is voor een patiënt vrijwel pijnloos.

Waarom zijn deze stoffen zo belangrijk?

Ze herstellen de verstoringen in de bloedcirculatie. Het is bewezen dat de oorzaak van vrij veel voorkomende ziekten, zoals hoofdpijn, migraine, pijn in de rug, been, arm (RSI of CANS), chronisch pijnsyndroom, TIA, trombose van aderen, hartinfarcten, ziekten van de wervelkolom en dergelijke, veroorzaakt wordt door storingen in de bloedcirculatie.

De biologisch actieve stoffen van de bloedzuiger lossen deze storingen (cholesterol plaques, klontjes en trombose) in de bloedcirculatie op een natuurlijke wijze op. Het bloed kan weer vrij circuleren, zuurstof en voedingsstoffen aanvoeren en koolzuurgas en afvalstoffen afvoeren, met als gevolg dat de aangedane probleemgebieden zichzelf kunnen herstellen en beter gaan functioneren.

Een pijnloze behandeling

Een behandeling met medicinale bloedzuigers is een behandeling die u veel voordelen kan opleveren: verbetering of genezing, stoppen of minder gebruik van allerlei chemische medicijnen, het voorkomen van velerlei operaties en het vele malen verbeteren van de bloedcirculatie.

“Het Geneeshuis”

Aangezien er zonder het gebruik van pillen en andere farmaceutische middelen genezing wordt bereikt, is aan Medisch Centrum Hirudo, door reeds behandelde patiënten, de naam “Het Geneeshuis” toegekend. Lees de ervaringen van de patiënten die met Hirudotherapie zijn behandeld op onze pagina: Ervaringen.

Wilt u meer weten, bekijk dan deze animatie.