Onderstaande verhalen zijn geschreven door patiënten, die behandeld zijn in Medisch Centrum Hirudo, met de bedoeling hun ervaring met u te delen. Misschien kunt u zich in één van deze verhalen herkennen.

Verhalen van onze patiënten.

Spanningshoofdpijn
februari 2015.

Als ik aan bloedzuigers denk, moet ik in eerste instantie denken aan een scène uit de film Stand by me, met o.a. River Phoenix, waarin een groep jongeren na een duik in een vijver te hebben genomen onder de bloedzuigers zitten. Uiteindelijk valt één van de jongens flauw, nadat hij tientallen beestjes van zijn lichaam heeft verwijderd, maar er nog eentje in zijn onderbroek vindt. Toen mijn vrouw 5 maanden geleden deze therapie suggereerde, was ik in eerste instantie dus sceptisch.

LEES VERDER

Keith

Multiple Sclerose en Hirudo Therapie
november 2014.

In de herfst van 2012 kreeg ik (Herman Boddeke, 46 jaar) de diagnose Multiple Sclerose (R.R.). Er volgde een periode van grote onzekerheid waarin een aantal exacerbaties (aanvallen) optraden die vooral mijn rechterbeen en –voet aantastten. In januari 2014 kreeg ik een hevige aanval die op mijn rechter arm en -hand veel schade aanrichtte. Daarvoor kreeg ik een kuur van Prednison. Met het dieet van Swank/Jellinek, veel vitamine D en kalktabletten (Jellinek), probeerde ik verdere verslechtering te voorkomen.
Bij mijn vader (bioloog/parasitoloog) en mij kwam de vraag op of Hirudo Therapie ook bij MS effectief zou kunnen zijn. Immers, Hirudo Therapie heeft zijn nut meer dan bewezen bij een opmerkelijk wijde reeks van specifieke klachten, variërend van neurologische aandoeningen zoals migraine, tot puur fysieke schade zoals sportblessures. Zou Hirudo Therapie dan niet heilzaam kunnen werken bij MS, een neurologische aandoening met ernstige fysieke gevolgen?

LEES VERDER

Herman Boddeke

Sportblessures herstellen beter met bloedzuigertherapie
september 2014.

Veel voorkomende sportblessures zijn spierscheuringen. Deze komen vooral voor bij sporters die ouder zijn dan 25 jaar. De elasticiteit van de spieren neemt af met het ouder worden minder en dan is er meer kans op een spierscheuring.
Bij verschillende takken van sport is het beeld anders:
• Bij voetballers komt de hamstring blessure (achterzijde van het bovenbeen) veel voor.
• Bij tennissers treedt de kuitspier scheuring regelmatig op.
• Bij Hardlopers kan zowel de hamstring als de kuitspierscheuring voorkomen.

Voor de actieve sporter is een spierblessure een ramp. Het betekent zeker zes weken niet sporten en veelal blijft er na herstel lidtekenweefsel over. Wat een pijnlijke plek blijft in de spier. Voor professionele sportbeoefenaars is het mogelijk nog erger.

LEES VERDER

Anneke Jelsma-de Jong

Reumatoïde artritis.
mei 2014.

December 2010-2011 is het begonnen met pijn in alle gewrichten, ontstoken en gezwollen. Voornamelijk in handen, polsen, ellebogen en knieën. Gepaard met veel pijn, kon niet of nauwelijks bewegen, aankleden of traplopen ging niet zelfstandig. Naar de huisarts geweest, medicatie voor ontstekingen te remmen, geen effect. Twee keer bloed laten prikken. Toen werd ik doorverwezen naar de Reumatoloog, Zaans Medisch Centrum.

Ik kon snel terecht bij de Reumatoloog en de diagnose reumatoïde artritis werd gesteld. Ik werd op medicijnen ingesteld, Methotrexaat 6 tabl. 1 x per week, en foliumzuur. En kreeg 1 maal een injectie Prednison. Ik zou nooit meer van deze medicatie afkomen vlg reumatoloog. Ik kwam daarna regelmatig voor controle, ook bij de verpleegkundige en elke controle bloed laten prikken op ontstekingswaarde. Die waren telkens goed. Maar ik begon me hoe langer, hoe ellendiger te voelen.

LEES VERDER

Annie Zeijlmans-Pekelharing

Vermoeidheid en pijn in bovenbenen.
april 2014.

In juli 2013 ben ik bij dr. Gilazowa terecht gekomen met klachten van vermoeidheid en pijn in mijn bovenbenen. De pijnklachten waren zodanig, dat ik niet ontspannen op een stoel of bank kon zitten en ‘s nachts wakker werd van een zeurende pijn.

Deze pijn beheerste zo langzamerhand mijn leven zodanig, dat ik dagelijks bezig was mijn aktiviteiten te plannen, waaronder het al dan niet rijden van mijn paarden. Buiten mijn routine, durfde ik nauwelijks meer iets te ondernemen, om vooral maar niet nog meer last te krijgen.

Tijdens het eerste consult werd niet alleen een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan, maar kwam ook medicijngebruik ter sprake. Sinds een jaar of vier gebruikte ik op advies van de huisarts plaspillen om mijn toen hoge bloeddruk te verlagen.

LEES VERDER

Anoniem

2 tennisarmen en een slijmbeursontsteking.
januari 2012.

Hierbij wil ik mezelf eerst voorstellen, Karin Loos, 46 jaar, ik ben full-time afdelingsmanager in de retail en ben moeder van inmiddels 3 volwassen kinderen. November 2009, pijn in mijn heup en last van tennisarmen, diagnose van de huisarts : 2 tennisarmen en een slijmbeursontsteking in mijn heup.

In februari 2010 was ik helemaal op. Wat er allemaal precies aan de hand was met me, wist ik nog niet. Behandelingen met Shiatsu en fysiotherapeut hadden nog geen resultaat gehad. De huisarts gaf aan niks anders te kunnen doen als overal alleen maar een spuit in te zetten. Aangezien ik meerdere mensen gesproken heb met dezelfde klachten van een tennisarm als ik en die alleen maar aan gaven dat het terugkerende kwaal is en zo nodig dus een paar keer per jaar herhaald moest worden zal ik dat dus niet als oplossing.

LEES VERDER

Karin Loos

Artritis.
januari 2012.
Sinds december 2010 had ik enorme last van een ontsteking in mijn rechter knie. Tijdens het eerste bezoek bij de huisarts was de diagnose: een ontstoken knie.(Wist ik al) Er werd een kuur van twee pillen diclofenac dagelijks meegegeven. Na enkele dagen deze pillen geslikt te hebben ontstond als bijwerking huiduitslag in mijn gezicht. Terug naar de huisarts. Ik moest meteen stoppen met diclofenac en verder gaan met 6x paracetamol dagelijks. Over de duur van de kuur is geen uitspraak gedaan.

Na een week: geen verbetering! Tijdens deze week heb ik op de Duitse tv een uitzending over de hirudotherapie gezien. Bloedzuigers als genezers! Mijn interesse was gewekt. Is dat in Nederland ook bekent?Googel bracht uitkomst. Er bestaat een kleine kliniek in Zaandam. Ik heb meteen via Googel diverse forums over deze kliniek bezocht en toen na enig wikken en wegen besloten te bellen met mwr dr.Guiliazova.

LEES VERDER

Horst Ester

Artritis.
januari 2012.
Wanneer ik uit bed kom heeft Klaas, mijn man, de krant al voor een deel gelezen en deze ligt opengeslagen op tafel. De tijd van opstaan ligt er bij mij aan, hoe ik de nacht heb doorgebracht.

De laatste 10(!) jaar sta ik ‘s nachts meestal op, omdat de hoofdpijn/aangezichtspijn te heftig is om in bed te blijven. Yoga oefeningen in de vorm van op mijn knieën liggen met het hoofd tegen de vloer gedrukt, geeft dan enigszins verlichting. Zo ook deze nacht. Naast de krant liggen een uitnodiging van het Anthoniusziekenhuis in Nieuwegein voor de Pijnpoli en een opnameformulier voor de afdeling Psycho-somatiek van het instituut Altrecht te Zeist.

LEES VERDER

Betty van Mourik

Artrose
Schiedam, juni 2011.

Vanaf mijn geboorte al had ik al last van mijn rug, als klein kind heb ik bij veel artsen gelopen en die hebben nooit wat kunnen vinden. Ik kon nog wel goed leven en ben marinier geweest. Op een gegeven moment kreeg ik veel klachten in mijn armen en mijn benen. Toen ben ik via de huisarts in het ziekenhuis terecht gekomen bij de reumatoloog, omdat de huisarts dacht dat ik artritis had.

Bij de reumatoloog kreeg ik te horen dat ik te dikke knieën had, er zat een ontsteking in. Hij heeft toen een spuit gegeven met cortison. Toen was ineens alle pijn weg. De klachten waren dragelijk geworden. Ik slikte in die periode 1 à 2 tabletjes diclofinac 50 mg 1 a 2x per dag.
Na verloop van tijd vroeg ik of ik nóg een spuit kon krijgen, maar het antwoord was: Je hebt een carpal tunnel syndroom, je moet naar een chirurg. Ik naar de chirurg: “Wat kom je doen?” “De reumatoloog heeft me doorgestuurd.” “Is er onderzoek gedaan?” “Nee”. Zijn antwoord: “Maar er zijn meerdere reumatologische afwijkingen. Ik ga je naar de neuroloog sturen. Ik ga niet eerder opereren.”

LEES VERDER

Anoniem

Fibromyalgie en artrose,
Zaandam, september 2011.

Juli 2010 kwam ik via een vriendin in aanraking met de Hirudotherapie en na een gedegen onderzoek, kwam ik in aanmerking voor een behandeling. Inmiddels zijn we een jaar verder en voel mij herboren. Ik heb al jaren fibromyalgie en artrose in mijn handen, nek en knieën. Dit zorgde voor veel stijfheid en pijn in spieren en gewrichten. Ook was ik altijd moe en had ik weinig energie. Daar had ik heel veel moeite mee, want ik ben altijd heel actief geweest met gymnastiek, tennis en hardlopen.

Van 2001 t/m 2005 ben ik 4 maal geopereerd, met als inzet de pijn te verlichten. Heel veel heeft dit niet geholpen en de artrose vormt opnieuw aangroei in de gewrichten. In het begin was het wel even wennen, vooral de beestjes in mijn nek was een vreemd gevoel, net als het nabloeden, wat gelukkig na een aantal behandeling sneller over was.
Na ongeveer 6 behandelingen voelde ik mijn lichaam veranderen en kreeg meer energie. De pijn werd minder en het bewegen ging een stuk makkelijker.

LEES VERDER

Hilda de Geest-IJff

Rug- en gewrichtsklachten,
Egmond aan de Hoef, oktober 2010.

Beste Aislou, hierbij stuur ik mijn ervaring van uw geweldige Hirudotherapie.

Al ruim 20 jaar liep ik met rug- en gewrichtsklachten de deur plat bij verschillende artsen. Na een hernia operatie, wat volgens hun de hoofdoorzaak van al m’n klachten was, bleef ik maar door sukkelen. Ik heb werkelijk alles geprobeerd, physio, medische fitness, heel veel pijnstilling en medicijnen, pijnpoli en steeds bleef resultaat uit. Ik kreeg steeds meer problemen om mij met werken staande te houden, ik ben vrachtwagenchauffeur in het internationaal transport, dus dan maar minder werken. Ook dat werkte niet echt klachten minderend, totdat ik een artikel las over de hirudotherapie in Zaandam. Ik ben toen naar u toegekomen op een open dag in Juni 2009.

LEES VERDER

Abe Wittebrood

Posttraumatische dystrofie,
Westbeemster, 16 juli 2010.

Ik ben Nynke Sminia, 30 jaar, bioloog en actief in de internationale paardensport. Dankzij Hirudotherapie ben ik na bijna 3 jaar zo goed als genezen van CRPS type II. Bij deze het verhaal van mijn herstel met dank aan Drs. Aislou Guiliazova.

In het, met name in sportief opzicht succesvolle jaar dat ik deelnam aan de Europese Kampioenschappen Eventing, heb ik in november 2007 als gevolg van een ongelukkige val/sprong van een paard zowel mijn scheenbeen als kuitbeen van mijn linkerbeen op meerdere plaatsen gebroken.

Mede door een onnauwkeurige en late behandeling en operatie is er een acuut compartiment syndroom opgetreden welke pas bijna 24 uur na de operatie definitief werd vastgesteld. Hieraan ben ik vervolgens wel onmiddellijk opnieuw geopereerd om de zenuw- en vaatschade nog zoveel mogelijk te beperken. Hiervoor zijn destijds de wonden open gelaten om de beknelling zo veel mogelijk tegen te gaan.

LEES VERDER

Nynke Sminia

Hoofdpijn, Hoge bloeddruk en Artrose,
Zaandam, mei 2010.

Een aantal jaren geleden ben ik op mijn knie gevallen, hij was behoorlijk dik en ik kreeg er steeds meer last van. Ik denk dat artrose ook begon mee te spelen, dit had ik in lichte mate in mijn rechterhand. De muis van mijn rechterhand was nl ook dik. De doorbloeding van mijn benen is echter altijd al slecht geweest, lang zitten gaf soms al een probleem omdat ik dan het gevoel had dat mijn benen afgekneld werden. Ook lang lopen ging nu niet meer, er waren momenten dat ik erg slecht liep. Bij de orthopeed ben ik destijds een keer geweest om te vragen of er aan de knie iets te doen was. Dat zou dan eventueel een standscorrectie zijn omdat het onderbeen scheef staat. Dat is een behoorlijke ingreep en daar had ik niet veel trek in. Ik weet wel wat ik heb, maar niet wat ik krijg.

Toen ik dus in een krantenartikel las dat Hirudotherapie ook wat aan blessures kon doen, heb ik er eerst een tijdje over nagedacht. Maar toen toch de stap genomen, het is vooral het onbekende wat je in het begin tegenhoudt. Je hoort hier toch weinig over en zoals het spreekwoord al zegt : onbekend maakt onbemind. Dus eerst maar eens gebeld voor een intakegesprek.

LEES VERDER

Ina Hussaarts

Fibromyalgie, Rug- en Hoofdpijn,
Zaandam, maart 2010.

Ik ben een vrouw van 63 jaar en werd in september 1946 geboren en een jaar later werd er Engelse ziekte geconstateerd. Advies van een professor in Amsterdam was om op de buik te slapen omdat mijn borstkas scheef was en gedurende enkele jaren hoge schoenen te dragen ivm x-benen.

Rond mijn 18e jaar kreeg ik voor het eerst ernstige rugklachten en het advies van de huisarts daarvoor pijnstillers te slikken. Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik verschillende keren weer ernstige rugklachten gehad en bleek na de tweede zwangerschap er een ernstige scoliose te zijn ontstaan. Op advies van een sportarts, speelde ik volleybal al vanaf mijn 16e jaar, moest ik elke dag rugoefeningen doen.

LEES VERDER

Hennie Roode

Hernia, Rug- en Hoofdpijn klachten, Poeldijk, februari 2010.

Spierpijn na het wandelen,ik had nooit gedacht dat het zo’n fijn gevoel kon geven. Wij, Debora en Aad van Bergenhenegouwen hebben veel gewandeld door Nederland, maar naarmate we ouder worden kwamen ook verschillende problemen met de gezondheid. Bij mij was mijn rug al langer een probleem, eerst een hernia operatie toen ik achttien was en later een operatie aan de rug i.v.m. stenose, wat slijtage is door het harde werken en verkeerde belastingen van mijn rug.

In 2008 hoorde ik via een relatie van een arts die met bloedzuigers veel problemen kon oplossen, niet alleen voor mij maar ook voor Debora die veel last van erge hoofdpijnen had, zo erg dat ze soms dagen niet normaal kon functioneren. Deze relatie had veel baat de behandelingen en adviseerden mij om eens contact te zoeken met deze arts. Na enige aarzeling zijn we naar Zaandam gegaan en hebben wij dr.Guliazova ontmoet welke ons op een zeer geruststellende en met duidelijke aanwijzingen vertelde dat ze ons een zeer groot deel beter kon maken.

LEES VERDER

Aad van Bergenhenegouwen

Menstruatiepijn,
Zaandam, januari 2010.

Ik ben via mijn vader hier terecht gekomen, hij had veel klachten en slikte veel medicijnen maar is daar nu allemaal vanaf dankzij de bloedzuigers.

Zelf had ik veel last van menstruatiepijn ook al moest ik nog niet ongesteld worden, duizeligheid, prikkelbare darm en een te langzaamwerkende schildklier. In het begin vond ik het wel eng om die beestjes zo op je te laten zetten maar na een paar keer was ik al snel aan ze gewend en ging ik er zonder moeite heen. Na een paar weken merkte ik meteen al verschil met mijn menstruatiepijn en mijn darmen werden ook een stuk beter. Helaas begon de verzekering moeilijk te doen en kreeg ik niks meer vergoed waardoor ik ben gestopt met de behandelingen.

LEES VERDER

Anoniem

Tennisarm,
Zaandam, 18 december 2008.

Mijn bevinding over de bloedzuigertherapie:

Na een ernstige overbelasting van mijn arm was het gevolg een tennisarm. De huisarts stelde drie geneeswijzen  voor: 1. Rust ca. 1 jaar; 2. Fysiotherapie; 3. Injecteren. Ik koos voor de fysiotherapie. Na tien behandelingen  stuurde de peut me terug naar de huisarts, voor hem was ik onbehandelbaar. Met als gevolg dat ik toch voor de injectie ging. De verwachting van die behandeling viel tegen. De arts stelde een tweede injectie voor met de waarschuwing: “Kans op spierweefselbeschadiging.” Ik nam het voorstel in beraad.

Door mijn vrouw werd ik op de bloedzuigertherapie gewezen, ik stond daar niet zo positief tegenover. Maar ja, ik wilde zo graag weer sporten, dat ik de stoute schoenen maar heb aangetrokken. Na 13 behandelingen is mijn arm zover genezen dat ik hem weer zonder problemen kan gebruiken. In het begin even rustig aan, maar in het voorjaar ga ik weer tennissen.

Een tevreden patiënt. Heel erg bedankt!

Anoniem

Reumatoide Artritis,
Ede, september 2008.

In december 2004 kon ik van de een op de andere dag bijna niet meer bewegen. Aanvankelijk dacht ik dat ik te maken had met een forse griep. Na twee weken meer slapend dan wakend door te brengen ontdekte ik dat de stijfheid en pijn in de gewrichten niet over gingen. Op aanraden van de huisarts maakte ik een afspraak met een reumatoloog.

In het ziekenhuis werd mijn vermoeden bevestigd en Reumatoпde Artritis vastgesteld. Een ziekte die het levensplezier van mijn –inmiddels overleden- vader ernstig verpest had. Ik heb kunnen zien hoe hij binnen een half jaar van een vitaal mens veranderde in een kromgetrokken oude man. In mijn vak ben ik volledig afhankelijk van een soepel lichaam. Als beeldhouwer zag ik mijn toekomst somber in.

LEES VERDER

Jissy Keuenhof

Osteoporose,
Zaandam, november 2007.

Tijdens het klussen bij mijn zoon kreeg ik plotseling erg veel pijn. Door de huisarts naar de Heel gestuurd! Acht maanden ellende!! Veel medicijnen, dachten een longembolie, gelukkig niet. Maar WAT dan? Op verschillende plaatsen kleine herniatjes geconstateerd. De pijn bleef, doorgestuurd naar de VU Amsterdam. Na uitgebreid onderzoek: ingezakte rugwervels. De pijn bleef. Kon niet meer werken. We hebben een eigen zaak, cafe koffiehuis dat was erg moeilijk. Stoppen betekende wat je jaren hebt opgebouwd, verkopen -familiebedrijf. Mijn zoon werkte in de horeca en wilde gelukkig helpen + bedrijf voort te zetten! Nog meer onderzoeken toen werd gezegd U heeft osteoporose.

LEES VERDER

Tichelaar

Hernia,
Alphen aan den Rijn, november 2007.

Mijn kleine wondervriendjes

Ik ben een vrouw van 56 jaar oud, vier jaar geleden kreeg ik een verschrikkelijke pijn in mijn onderrug. Ik ben hiervoor naar de huisarts gegaan en deze adviseerde me pijnstillers en fysiotherapie. Het werd echter slechter i.p.v. beter en mijn huisarts adviseerde me dan ook om maar eens naar het ziekenhuis te gaan. Hier werden foto’s gemaakt, gewone en nucleaire scans. Het bleken 3 hernia’s te zijn, S1, S2 en S4- en 5 lumbaal. Tevens werd mij gezegd dat ik artritis en artrose had, maar daar kon ik wel 80 mee worden. Fijn, maar wat te doen aan die pijn? Gewoon pijnstillers slikken mevrouw en ook de overgang zal hier wel mee te maken hebben. Toen ik aan de 9 Ibuprofen per dag zat, zag ik het even echt niet meer zitten.

LEES VERDER

Ann de Vreeze

Endometriose,
Diemen, juni 2007.

Hoe bloedzuigers mijn leven hebben veranderd

Ik ben een vrouw van 36 jaar oud. 7 jaar geleden kreeg ik zeer pijnlijke menstruaties. Omdat ik jaren op de pil was (contraceptie pil), dacht ik dat de pijn moet daaraan liggen. Ik ben naar huisarts gegaan om advies daarover te krijgen. Ik kreeg te horen dat de pil juist voor mindere pijn zorgde, maar in mijn geval klopte het niet. Ik deed een onderzoek (inwendige echo) bij Gin en er schijnt een cyste te zijn op mijn rechte eierstok. In de medische wereld, was mijn “ziekte” genoemd “endometriose”. Ik heb op de internet en ook via mijn ginecologist meer informatie daarover achtergehaald. Het bleek een chronische ziekte te zijn.

LEES VERDER

Anoniem

CANS,
Beetsterzwaag, mei 2007.

Behandeling door Aislou Guiliazova, arts te Zaandam

De door mijn huisarts gestelde diagnose peesschede ontsteking in mijn pols bleek niet de juiste te zijn. Omdat herstel uitbleef na fysiotherapie en alleen injecties verlichting konden bieden, waar ik niets voor voelde, kwam ik via via bij de dokter Guiliazova terecht. De kwaal bleek CANS te zijn en behandelingen door een bijzondere vorm van acupunctuur hebben uitkomst geboden. Na 8 behandelingen heb ik al blijvende verbetering gevoeld. Tegelijkertijd is mijn bloeddruk opmerkelijk gezakt.

De wijze waarop dokter Guiliazova mij behandelt, de aandacht en de belangstelling, die zij aan de dag legt voor mij stel ik zeer op prijs.

Carien Meijer

Carien Meijer

Hernia,
Alphen aan den Rijn, januari 2007.

Mijn kennismaking met bloedzuigers

In mei 2003 werd ik getroffen door een hernia. Bewust gebruik ik het woord “getroffen”, omdat ik tot op heden herinnerd word aan mei 2003. Door de huisarts werd ik met spierverslappers en pijnstillers weggestuurd – ga maar lekker op vakantie. Mijn man en ik zijn met de caravan naar Noord Spanje gereden. Een groot drama werd dat, ik kon niet meer lopen en werd door mijn man met de auto naar de douche gereden.

Ondertussen ben ik bij een arts in Spanje langsgegaan, die alleen pijnstillende injecties kon geven (die niet helpen) en mijn eigen huisarts, die ik belde zei: blijf maar in Spanje hier kan ik toch niets voor je doen. Enfin, na 4 weken drama en terug in Nederland gelijk weer naar mijn huisarts en deze schrok. Binnen 1 week had hij een afspraak geregeld in het ziekenhuis bij de neuroloog.

LEES VERDER

Margreet Swart

Whiplash,
Diemen, mei 2005.

Hier een berichtje van mij. Sinds mei 2005 ben ik onder behandeling voor mijn caudalaesie en whiplash. Sinds mijn behandeling is er veel positiefs gebeurd. Ik loop stukken beter, minder pijn, whiplash bijna weg.

Ik werk weer voor 16 uur per week (voor die tijd was ik 12 jaar 100% afgekeurd). En mijn gevoel aan benen wordt langzaam aan beter. Dit alles wilde ik toch even kwijt. Wat ik heel vervelend vind is het feit dat verzekeringsmaatschappijen deze behandeling bijna niet dekken. Het is mijn enige kans op redelijke genezing en nu moet ik afhaken vanwege het geld. Ze zijn wel bereid om heel veel geld per jaar uit te geven aan mijn catheters (te gek dat die er zijn maar het is natuurlijk niet de oplossing) en ze willen niet mijn behandeling betalen. Ik hoop dat er toch verzekeringsmaatschappijen zijn die deze behandeling willen vergoeden.

Ik dank jou in ieder geval voor het tot nu toe behaalde resultaat. Ik ben er een ander mens door geworden.

Monique

Monique

Artrose,
Den Haag, mei 2006.

Geboren met oorlogsverleden, waardoor ondervoeding ontstond. Gevolg: een vervroegde menopauze op +/- 25 jarige leeftijd.

Klacht: veel pijnen door uitgebreide artrose van bijna alle kraakbeenverbindingen in heel het lichaam. En slechte doorbloeding mede door leeftijd het aanslibben van de bloedvaten. Na ziekenhuis onderzoek van bloed en röntgenfoto’s advies van de huisarts: behandeling van internist, reumatoloog, fysiotherapie. Dit advies heb ik geweigerd en heb met 6 behandeling en daarna ieder jaar 3 behandelingen van een voetzonetherapeute voor vele jaren een plezierig leven gehad zonder medicijnen tot voor drie jaar geleden.

Wat veel pijn gaf was: op mijn buik liggen, in zit beweging komen, armen omhoog, knieën blokkeerden of zakten door, bij vermoeidheid heftige rugpijn

Nu ik 70 jaar oud ben heb ik dr. Aislou gevonden en ben 12 maanden lang regelmatig behandeld met bloedzuigers. Resultaat: ik voel me vele jaren jonger zonder pijnen en dr. Aislou ben ik heel dankbaar.

Anoniem

Tennisarm,
Diemen, december 2005.

Insiders weten dat ik vanaf het begin van 2005 loop te “hannesen” met een tennisarm. Na enkele bezoeken aan de reguliere gezondheidsbezorgers werd dit er bepaald niet beter op…. Hoewel de heren doktoren mij er van overtuigden dat ik vooral moest doorgaan met tennissen, zij het dat ik mijn arm moest beschermen met de bekende “brace” om mijn rechteronderarm. En zo ging ik toch de tennisbaan op…. Vele TVDZ-ers weten dat ik na enkele korte partijtjes het meestal wel welletjes vond omdat de pijn niet meer te verdragen was en mijzelf derhalve met een pilsje als beloning op het terras nestelde.

Na de zomervakantie was de “tennisarm” zodanig pijnlijk dat ook mijn gehele schouder en rug aangedaan waren en wat verdomd veel leek op een “muisarm” of RSI. Pijnstillers boden ook geen soelaas meer. Ik had op het beroemde terras van TVDZ al enkele gesprekken gevoerd met TVDZ-leden die goede ervaringen op hadden gedaan met Hirudotherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van medicinale bloedzuigers.

LEES VERDER

Hans de Jong

Hoofdpijn,
Hoofddorp, augustus 2005.

Gezondheid !!! Daar draait alles om als je ziek wordt. Men gaat naar ziekenhuis en komt in een systeem terecht die hij zelf niet heeft gekozen. Men wil iets anders iets beters en natuurlijke, juiste genezing. Je krijgt medicijnen en een goed aandacht. Maar is dat alles wat we hebben nodig als wie ziek worden ??? Helpen medicijnen altijd ? Hoe groot is de kans dat ik beter zal worden? Zijn medicijnen schadelijk voor mijn lichaam?

Ik heb last van hoge bloeddruk, hoofdpijn en hartproblemen. Ik heb 4 jaar me bezig gehouden om antwoorden te krijgen op bovengenoemde vragen. Ziekenhuis in en uit, 4 jaar lang. De enige wat ik hoorde van mijn arts ‘’ Nvart je moet meer medicijnen nemen’’ Volgende afspraak na 3 maanden weer en weer en weer. En dat 4 jaar lang.

Na 4 jaar tijdens eerste consultatie met Aislou heb ik binnen half uur eindelijk antwoorden gekregen op mijn vragen.

Lieve Aislou nogmaals wil ik je ontzettend bedanken voor de behandeling en steun die ik van jou heb gekregen. Natuurlijk wil ik heel graag bij jou als patiënt blijven en doorgaan met behandelingen die ik van jou krijg. Na een kuur van 12 behandelingen heb ik gemerkt dat deze methode een goede genezingskracht heeft. Mijn broeddruk is lager geworden en ik heb minder hoofdpijn. Mijn hart begint beter te functioneren.

Ik wens iedereen beterschap en een lange en gezonde leven toe.

Groeten,

Nvart

Nvart

Problemen met mijn stoelgang,
Almere, maart 2004.

Ik wil graag alle mensen vertellen hoe de bloedzuigers mij geholpen hebben. Ik heb ontzettend veel last gehad met mijn stoelgang, mijn zenuwen in mijn rug waren geblokkeerd, ik ben altijd van de ene arts naar de andere gestuurd, en vier jaar lang ziekenhuis in ziekenhuis uit.

Ik zit in het artiestenleven, en het is gewoon vreselijk om te moeten optreden en reizen als je lichaam niet functioneert. Ik heb toen besloten om de therapie met de bloedzuigers te volgen, en dat was voor mij een grote wonder, omdat ik na de therapie elke dag zoals normale mensen naar het toilet kon gaan, en kan ik weer alles doen zonder vreselijke pijn in mijn rug te hebben. Ik voelde verbetering in het lichaam al tijdens de therapie.

Ik wil de dokter ook hierbij ontzettend bedanken, en ik ben ook ontzettend blij dat ik altijd terecht kan met de kleinste vragen, en dat je de volste aandacht krijgt. Ik had veel eerder met de therapie moeten beginnen, dan had ik minder lang met mijn problemen rond gelopen.

Ontzettend bedankt, Margarita

Margarita

Rug- en borstpijn, Nijmegen, februari 2004.

Beste Aislou,

Godzijdank dat ik je ontmoet heb. Je hebt me heel erg geholpen. Ik ben zonder adem naar je toe gekomen. Had iets van 5 jaar last van pijn in borst en rug. Ik kon door niemand geholpen worden. Sinds deze behandeling voel ik mij aanzienlijk beter. Dank je Aislou. Ik geloof erin dat HIRUDOTHERAPIE veel mensen kan helpen.

Hartelijk dank,

Venera Gabdulkhakova

Venera Gabdulkhakova

Trombose,
Hoorn, december 2003.

Beste Aislou,

Zelfs een operatie op trombose heeft niet geholpen,maar door jou is mijn probleem opgelost.

Ik ben je heel erg dankbaar voor de hulp die je me heb verleent met de bloedzuiger therapie.

Veel liefs,

Larisa en familie

Rugklachten,
Zaandam, september 2002.

Mevr A. Guiliazova heeft mij zo’n 2 jaar geleden enorm geholpen bij mijn rug klachten, heb jaren last van mijn onderrug gehad maar dankzij de bloedzuigers ben ik geheel bevrijd van de pijnen en is het probleem opgelost. Al na 5 behandelingen ging het een stuk beter en na de 10e behandeling was het verholpen.

Als ik iets mankeer ga ik beslist weer naar haar toe. Haar diagnose is perfect.Ik heb het volste vertrouwen in haar therapie.

Inge

Inge