Onderstaande verhalen zijn geschreven door patiënten, die behandeld zijn in Medisch Centrum Hirudo, met de bedoeling hun ervaring met u te delen. Misschien kunt u zich in één van deze verhalen herkennen.

Verhalen van onze patiënten.

Hoofdpijn, hoge bloeddruk en artrose, Zaandam, mei 2010.

Een aantal jaren geleden ben ik op mijn knie gevallen, hij was behoorlijk dik en ik kreeg er steeds meer last van. Ik denk dat artrose ook begon mee te spelen, dit had ik in lichte mate in mijn rechterhand. De muis van mijn rechterhand was nl ook dik. De doorbloeding van mijn benen is echter altijd al slecht geweest, lang zitten gaf soms al een probleem omdat ik dan het gevoel had dat mijn benen afgekneld werden. Ook lang lopen ging nu niet meer, er waren momenten dat ik erg slecht liep. Bij de orthopeed ben ik destijds een keer geweest om te vragen of er aan de knie iets te doen was. Dat zou dan eventueel een standscorrectie zijn omdat het onderbeen scheef staat. Dat is een behoorlijke ingreep en daar had ik niet veel trek in. Ik weet wel wat ik heb, maar niet wat ik krijg.

Toen ik dus in een krantenartikel las dat Hirudotherapie ook wat aan blessures kon doen, heb ik er eerst een tijdje over nagedacht. Maar toen toch de stap genomen, het is vooral het onbekende wat je in het begin tegenhoudt. Je hoort hier toch weinig over en zoals het spreekwoord al zegt : onbekend maakt onbemind. Dus eerst maar eens gebeld voor een intakegesprek. Dan is de eerste prettige ervaring al dat je dokter Guilliazova zelf aan de lijn krijgt. Maar bij het uitgebreide intake gesprek bleek al gauw dat er nog veel meer klachten waren, zoals migraine, druk achter mijn ogen in de verstopte bijholtes waardoor ik “gewone” hoofdpijn kreeg. Ook mijn bloeddruk was te hoog, hier slikte ik 2 soorten medicijnen voor. Ook was ik vaak heel er moe, tijdens een dergelijk eerste gesprek wordt er dus uitgebreid stilgestaan bij al je klachten. Eerst moesten er nog 2 onderzoeken plaats vinden voordat ik met de behandeling kon beginnen. Toen dat allemaal oke was begon de behandeling.

Het waren dus best wel veel klachten die aangepakt werden Maar de druk achter de ogen, was al heel snel weg. Nooit geen migraine meer gehad. De hoge bloeddruk pillen werden langzaam afgebouwd en eigenlijk zeer snel was dit ook onder controle. De bloeddruk is nu perfect 125/80 gemiddeld. De muis van mijn rechterhand is ook niet dik meer nu.
Iedere keer als je komt wordt er goed naar je geluisterd en wordt alles doorgesproken. Het is dus niet alleen de behandeling maar ook de aandacht die je krijgt, er wordt alle tijd voor je genomen.

Ik ging er regelmatig heen, bijna iedere week. Maar ik heb ook wel eens een paar maanden overgeslagen omdat we dan in het buitenland zaten. Dit gaf geen terugval in de behaalde resultaten. De knie werd pas later uitgebreid behandeld maar de dikte is bijna weer gelijk aan mijn andere knie. Na ruim een jaar kwam de hoofdpijn weer even om de hoek kijken , door allerlei omstandigheden, drukte, stress, speelde dit even weer in lichte mate op. Met wat nabehandelingen was dit ook snel weer onder controle. Wat een verademing als je geen hoofdpijn meer hebt, je geen pillen meer hoeft te slikken voor de hoge bloeddruk. Dit zijn toch dingen als je er aan begint waar je niet meer van af komt. En die zoals dan blijkt, helemaal niet nodig zijn omdat hier een prachtige natuurlijke therapie voor is. Wat jammer dat dit zo onbekend is.

Ik ga nu nog door met het behandelen van de benen, het lopen gaat inmiddels ook weer beter. Ik hoop zo de artrose te verminderen, te stoppen en een operatie ver van mijn bed te houden. Op deze goede manier hoop ik dan oud te worden (ben nu 62) zonder een dagelijkse portie van 10 tot 15 pillen.

Aislou bedankt voor al de aandacht en de goede zorgen.

Ina Hussaarts