Onderstaande verhalen zijn geschreven door patiënten, die behandeld zijn in Medisch Centrum Hirudo, met de bedoeling hun ervaring met u te delen. Misschien kunt u zich in één van deze verhalen herkennen.

Verhalen van onze patiënten.

Rug- en gewrichtsklachten, Egmond aan de Hoef, oktober 2010.

Beste Aislou, hierbij stuur ik mijn ervaring van uw geweldige Hirudotherapie.

Al ruim 20 jaar liep ik met rug- en gewrichtsklachten de deur plat bij verschillende artsen. Na een hernia operatie, wat volgens hun de hoofdoorzaak van al m’n klachten was, bleef ik maar door sukkelen. Ik heb werkelijk alles geprobeerd, physio, medische fitness, heel veel pijnstilling en medicijnen, pijnpoli en steeds bleef resultaat uit. Ik kreeg steeds meer problemen om mij met werken staande te houden, ik ben vrachtwagenchauffeur in het internationaal transport, dus dan maar minder werken. Ook dat werkte niet echt klachten minderend, totdat ik een artikel las over de hirudotherapie in Zaandam. Ik ben toen naar u toegekomen op een open dag in Juni 2009.

De kennismaking met u en uw dochter Elvira gaf mij het gevoel, deze mensen zijn op m’n pad gekomen om mij en vele anderen echt te willen helpen om weer zonder pijn te kunnen functioneren. En dat lukt u werkelijk waar, Ik ben van de medicijnen af en met af en toe een behandeling met de bloedzuigers kan ik mijn ding blijven doen.

Bedankt voor deze vooral menselijke manier van behandelen. U bent het Levende bewijs dat er in moeder natuur veel betere methoden zijn om de gezondheid van de medemens te steunen.
 
Nogmaals hartelijk dank,
Abe Wittebrood