Onderstaande verhalen zijn geschreven door patiënten, die behandeld zijn in Medisch Centrum Hirudo, met de bedoeling hun ervaring met u te delen. Misschien kunt u zich in één van deze verhalen herkennen.

Verhalen van onze patiënten.

Artritis, januari 2012.

Sinds december 2010 had ik enorme last van een ontsteking in mijn rechter knie. Tijdens het eerste bezoek bij de huisarts was de diagnose: een ontstoken knie.(Wist ik al) Er werd een kuur van twee pillen diclofenac dagelijks meegegeven. Na enkele dagen deze pillen geslikt te hebben ontstond als bijwerking huiduitslag in mijn gezicht. Terug naar de huisarts. Ik moest meteen stoppen met diclofenac en verder gaan met 6x paracetamol dagelijks. Over de duur van de kuur is geen uitspraak gedaan.

Na een week: geen verbetering! Tijdens deze week heb ik op de Duitse tv een uitzending over de hirudotherapie gezien. Bloedzuigers als genezers! Mijn interesse was gewekt. Is dat in Nederland ook bekent?Googel bracht uitkomst. Er bestaat een kleine kliniek in Zaandam. Ik heb meteen via Googel diverse forums over deze kliniek bezocht en toen na enig wikken en wegen besloten te bellen met mwr dr.Guiliazova.

Vervolgens is er meteen een afspraak voor een onderzoek gemaakt. Dat was op de eerst volgende zaterdag. Het onderzoek was zeer uitgebreid en duurde dan ook langer als een en halfuur. Dr.Gilliazova heeft met mij afspraken gemaakt over de behandeling. Haar voorstel was 15 behandelingen. Er werd ook verteld wat ik kon verwachten. Zo als elke homeopathische behandeling heeft ook deze zijn bijwerkingen. Al deze bijwerkingen zijn ook in de volgorde als opgenoemd opgetreden. Over de genezing werd verteld dat dit enige tijd in beslag zou nemen. De kosten zijn niet gering maar het effect echter is enorm.

Na enkele behandelingen was al een verbetering voelbaar. In het begin had ik nog enige afkeer van de bloedzuigers maar dat ging zeer snel over. De beet van het diertje is bijna pijnloos. Te verglijken met de steek van een brandnetel. Na enkele uren beginnen de wondjes te jeuken , dat heb ik als nogal heftig ervaren. Maar Dr Giliazova heeft dat in het begin al vertelt zo dat ik enigszins voorbereid was. De remedie hier tegen is natuurazijn.

Na vier behandelingen werd voor het eerst ook direct de knie bewerkt.Daardoor was het zicht op het werk van de bloedzuigers mogelijk Zeer interessant hoe die diertjes aan het werk gingen. Intussen werd ik met kritiek in mijn leefomgeving bestookt. De meeste mensen verklaarden me voor gek. Weg gegooid geld enz. Deze kritiek is zeker niet terecht. Onbekend maakt onbemind is hier zeker van toepassing. Na tien bezoeken heb ik in overleg met dr.Guiliazova de behandeling afgesloten. Nu een half jaar later zijn de klachten aan mijn knie nog steeds niet terug gekomen. Zelf het klimmen op een ladder, waarvan ik dacht dat dit nooit meer mogelijk zou zijn, gaat zonder pijn.

De zorgverzekeraars zijn zeer bescheiden in de vergoeding van de kosten van de therapie. Dat is niet begrijpelijk! De kosten en baten verhouding van deze behandeling staat in schril contrast met de klassieke behandelingen. Immers diclofenac heeft bij langdurig gebruik mogelijk schadelijke bijwerkingen. Meest zijn dat maagklachten. Ook dat moet dan behandelt worden. Genezing is hier mee nog niet garandeert. Natuurlijk is de hirudotherapie geen wondermiddel tegen alles en nog wat, maar wel een stuk effectiever als het slikken van pillen die de conditie van de patiënt in gevaar brenget. Enkele zorgverzekeraars hebben intussen de vergoeding van de kosten verhoogd. Het is daarom raadzaam voor de behandeling contact op te nemen met de zorgverzekeraar.

Dr. Guiliazova is naar mijn mening een zeer goede en betrouwbare arts die met de hirudotherapie geweldige resultaten bereikt. Hier wil ik het bij laten en wens mw dr.Giliasova nog prettige feestdagen en een gelukkig nieuw jaar toe.

Met vriendelijke groet
Horst Ester