Onderstaande verhalen zijn geschreven door patiënten, die behandeld zijn in Medisch Centrum Hirudo, met de bedoeling hun ervaring met u te delen. Misschien kunt u zich in één van deze verhalen herkennen.

Verhalen van onze patiënten.

Artritis, januari 2012.

Wanneer ik uit bed kom heeft Klaas, mijn man, de krant al voor een deel gelezen en deze ligt opengeslagen op tafel. De tijd van opstaan ligt er bij mij aan, hoe ik de nacht heb doorgebracht.
De laatste 10(!) jaar sta ik ‘s nachts meestal op, omdat de hoofdpijn/aangezichtspijn te heftig is om in bed te blijven. Yoga oefeningen in de vorm van op mijn knieën liggen met het hoofd tegen de vloer gedrukt, geeft dan enigszins verlichting. Zo ook deze nacht. Naast de krant liggen een uitnodiging van het Anthoniusziekenhuis in Nieuwegein voor de Pijnpoli en een opnameformulier voor de afdeling Psycho-somatiek van het instituut Altrecht te Zeist.

Misschien denkt u nu: wat heeft dit alles te maken met drs. Aislou Guiliazova. Alles, kan ik u verzekeren, want ik was niet de wanhoop nabij, maar al voorbij! Na 38 jaar migraine, cluster hoofdpijn, plus de laatste 10 jaar aangezichtspijn had het leven voor mij totaal geen zin meer. Van alles heb ik geprobeerd om van de pijn af te komen, of de baas te worden. Naast allerlei therapieën en behandelingen zoals accupunctuur, orthomanuele therapie en osteopathie enz. enz. Verschillende bezoeken aan verschillende oogartsen i.v.m. druk achter het oog; een operatieve ingreep door de kno-arts aan het neustussenschot; het trekken van meerdere kiezen; paranormale genezers; handopleggers, noem maar op. Alles zonder resultaat! Een kleine greep uit het assortiment medicijnen die me in de loop der jaren zijn voorgeschreven: • Cafergot • Imigran • Naramig • Zomig • Carbamacipine • Gabapentine (Neurontin) • Anti-depressiva • Anti-epileptica. 5 Verschillende neurologen, inclusief dr. De Haan, neuroloog te Leiden, die samen met prof. dr. Ferrari, een boek schreef over hun onderzoeken en bevindingen naar de mogelijke oorzaken van migraine en aangezichtspijn. Alle inspanningen, die ik me getroostte ten spijt : ik werd alsmaar zieker en zieker.

Enkele jaren geleden wees mijn schoonzus mij op een uitzending van Zembla, die zij samen met haar man had gezien. Weliswaar had ik die uitzending gemist, maar, als er dan zulke belangwekkende zaken naar voren waren gekomen, dan zou de vereniging van migrainepatiënten daaraan toch zeker aandacht besteden in haar blad “Hoofdzaken”. Na weer een heftige periode van clusterhoofdpijn en de vreselijke koudesensatie in mijn neus en gezicht ben ik voor de zoveelste keer maar weer eens gaan surfen op internet. Via “uitzending gemist” kom ik terecht op gemiste uitzending van Zembla. Daar komt voor mij voor het eerst drs. Guiliazova in beeld(letterlijk). Zij behandelt in het programma een man met bloedzuigers(!) tegen zijn clusterhoofdpijn.
Ik hink op twee gedachten: weer een alternatieve manier van behandelen? En waarom heeft de patientenvereniging hieraan nooit enige aandacht besteed? Maar ook: wat heb ik te verliezen. Ja, misschien veel geld en weer een illusie armer. Daarvoor word je door de patientenvereniging met de regelmaat van de klok gewaarschuwd. Ik besluit er verder geen werk van te maken. Ook al omdat ik in die periode net met een nieuwe therapie ben begonnen, i.c. Mindfullness in combinatie met Yoga. Prima oefeningen overigens, maar de pijn werd er niet minder door. Net zo min als het idee van de psychiater om te leren, beter met mijn aandoening om te gaan. (Altrecht) Zo ben ik tot 23 september aan het overleven. Geen sociaal leven meer. Alleen maar dag en nacht bezig zijn met die allesoverheersende pijn. Ik was de migraine geworden !!

Daar lag de krant nog opengeslagen op pagina 8. In grote letters “358 BLOEDZUIGERS REDDEN KAPOTGEBETEN GEZICHT”. Daarbij een grote foto van Aislou Guiliazova met in haar hand een grote glazen pot met bloedzuigers. Ik herken haar direct van het programma Zembla. Na het lezen van het artikel, ben ik er zeker van: deze dokter gaat mij helpen; deze dokter is mijn redding! Het verhaal over de essentie van een goede bloedcirculatie en het tegengaan van bloedstuwing sprak mij op de een of andere manier aan. Ik Google op Zembla en bloedzuigers en kom zo aan haar telefoonnummer en spreek haar voicemail in. Nog diezelfde dag word ik teruggebeld, vertel mijn verhaal en maak een afspraak met haar voor de week erop. Samen met mijn man, mijn dochter, cardiocare verpleegkundige en haar man, cardioloog, besluit ik om er met volle overtuiging voor te gaan, indien dokter Guiliazova denkt mij te kunnen helpen.
Mijn dochter is bij het eerste consult aanwezig. Drs. Guiliazova maakt op ons beiden direct een zeer vakkundige indruk. Met haar handen ziet ze, naar mijn idee meer, dan met menige röntgenfoto of MRI scan. Zo constateert zij o.a. dat mijn bovenste nekwervel niet goed staat. Na haar uitgebreide eerste onderzoek stelt drs. Guiliazova vast, dat zij mij, in ca. 30 behandelingen, niet geheel, maar toch voor zo’n 75% beter(!) kan maken. Ik ga al voor 50 %! Maar 75%….? Eerst maar eens ondervinden – ondergaan; Dan zien en geloven. Ik beloof haar de eerste 10 behandelingen te ondergaan en dan de balans op te maken. Voor mijn gevoel is er een wonder gebeurd. Al na een paar behandelingen zette de genezing in. De combinatie van Aislou Guiliazova en de bloedzuigers is werkelijk uniek.

Slechts één keer heb ik een lichte terugval gehad, maar dat was slechts 1 dag. Niet te geloven waar ik voorheen tenminste 3 dagen doodziek was. Geen enkel medicijn heb ik meer ingenomen sinds 30 september 2011 ! Alle medicijnen heb ik teruggebracht naar de apotheek. Ik ga niet meer naar bed met de gedachte, hoe zal het vannacht weer gaan. Laat staan, dat ik denk, hoe kom ik de dag van morgen weer door!! Ik word met de dag beter en beter. Ik schreeuw het nu van de daken: Deze behandeling is uniek! Het Helpt! Ik hoop dat Aislou Guiliazova in de nabije toekomst in de gelegenheid wordt gesteld haar geweldige kennis over te dragen aan andere artsen, zodat meer mensen kunnen worden geholpen en in een eerder stadium dan nu het geval is, nl. pas dan als ze in het reguliere circuit geen enkele kant meer op kunnen. Daarvoor is het ook nodig, dat zorgverzekeraars binnen afzienbare tijd besluiten om deze unieke behandeling in hun aanvullende verzekeringspakket op te nemen.

Dit schrijf ik, een onvoorstelbaar gelukkige, ex migraine/clusterhoofd-/aangezichtspijn patiënt uit dankbaarheid en genegenheid voor dokter Aislou Guiliazova in de hoop dat haar methode van genezen erkend wordt.

Betty van Mourik