Onderstaande verhalen zijn geschreven door patiënten, die behandeld zijn in Medisch Centrum Hirudo, met de bedoeling hun ervaring met u te delen. Misschien kunt u zich in één van deze verhalen herkennen.

Verhalen van onze patiënten.

Twee tennisarmen en een slijmbeursontsteking, januari 2012.

Hierbij wil ik mezelf eerst voorstellen, Karin Loos, 46 jaar, ik ben full-time afdelingsmanager in de retail en ben moeder van inmiddels 3 volwassen kinderen.

November 2009, pijn in mijn heup en last van tennisarmen, diagnose van de huisarts : 2 tennisarmen en een slijmbeursontsteking in mijn heup.

In februari 2010 was ik helemaal op. Wat er allemaal precies aan de hand was met me, wist ik nog niet. Behandelingen met Shiatsu en fysiotherapeut hadden nog geen resultaat gehad. De huisarts gaf aan niks anders te kunnen doen als overal alleen maar een spuit in te zetten. Aangezien ik meerdere mensen gesproken heb met dezelfde klachten van een tennisarm als ik en die alleen maar aan gaven dat het terugkerende kwaal is en zo nodig dus een paar keer per jaar herhaald moest worden zal ik dat dus niet als oplossing.

En toen sprak ik een kennis die me vertelde van bloedzuigertherapie. Aangezien ik niks te verliezen had, ik kon geen 5 minuten op een stoel zitten, liggen op mijn heup deed pijn en ik door al dat lijfelijk ongemak inmiddels ook last van mijn rug had gekregen belde ik Aislou.

Ik kreeg een onderzoek waarbij ze systhematisch mijn hele lichaam onderzocht. Diagnose: je bent heel erg ziek, je lijf is stuk gemaakt en je hebt minimaal 35 behandelingen nodig.
Aislou vertelde me dat het eerste resultaat bij mij pas na zo’n 10 behandelingen te voelen zou zijn. De eerste behandeling was ik benieuwd hoe het zou voelen. Als de bloedzuigers op je huid gezet worden voelt het heel even alsof je tegen een brandnetel bent gelopen, maar dat is maar heel kort. De eerste, volgens mij, 3 behandelingen had ik vreselijk last van nabloeden en jeuk. De plekken waren opgezet. Maar ik had A gezegd dus ik zou doorzetten! Daarna werd het nabloeden veel minder en de jeuk ook.

Inmiddels was door de huisarts de diagnose Burn Out vastgesteld, wat betekende dat ik in de ziektewet belandde. Jarenlang roofbouw plegen had zijn tol geeist.

Na 9 behandelingen merkte ik dat de pijn in mijn nek, waar ik door een ongeval al 30 jaar last van heb, minder werd. De pijn in mijn armen nam af. Het herstel was begonnen!
Wat een verrassing was,dat ik ineens geen last meer had van mijn berkenpollenallergie! Na 10 jaar medicijnen gebruikt te hebben om nog een beetje normaal te kunnen functioneren, was dit niet meer nodig. Aislou zei, ja dat is “gewoon”een extraatje. Alleen daarvoor zou ik de behandelingen al hebben willen doen.

Tot de zomer zijn we alleen bezig geweest met mijn bovenlijf, omdat ik het ook niet zo zag zitten om in Griekenland op het strand te liggen met bloedzuigerplekken op mijn heup. Na de zomer zijn we met mijn heup begonnen. Mijn tennisarmen waren toen al over. Na een aantal behandelingen kwamen we er achter dat die plek op mijn heup geen slijmbeursonsteking was. Ik heb een paar jaar geleden een nieuwe kruisband in mijn knie laten zetten met een stukje uit mijn hamstring. Hierdoor is weefsel stuk gegaan en daardoor kreeg ik vage klachten. De behandelingen gingen verder en de pijn nam af.

Begin 2011 hervatte ik voorzichtig weer mijn werk. Met 2 uur per dag en 2 keer per week. Lang zitten kon ik nog steeds niet.Maar ik hield vol. Steeds een beetje minder pijn, steeds wat langer kunnen zitten. Ik pakte mijn gang naar de sportschool weer op. Het bleek een langdurige kwestie, maar inmiddels ga ik nu om de week naar Aislou. Ik heb geen pijn meer in mijn heup, de plek waar mijn hamstring heeft gezeten doen we nog wel, maar het is te verwaarlozen wat er zit.
Mijn armen heb ik tot op heden geen pijn meer aan. Na de zomer ben ik weer volledig aan het werk, ik sport weer, ik lach veel en voel me herboren!

Bij de fysiotherapeut kom ik niet meer, zo nu en dan mijn nek kraken is niet meer nodig, de bloedzuigertherapie werkt! Aislou ik ben blij dat ik kennis gemaakt heb met deze therapie, want anders had het er inmiddels heel anders uitgezien voor me. Dank je wel!